10 tegn på at du er i et hat-kjærlighetsforhold og hvordan du skal takle det (2024)

Hjem»Liv og forhold»Forhold

Noen ganger er du pladask for dem, mens du ikke engang tåler dem andre ganger.

Anmeldt avDr. Carlos Juan Carmona-Goyena, PhD

Av

sanjana lagudu,BPharm, MBA

10 tegn på at du er i et hat-kjærlighetsforhold og hvordan du skal takle det (1)

Bilde: iStock

Mange partnere opplever et hat-kjærlighetsforhold og lurer på hva som kan forbedre det. Vel, forhold er kompliserte, og alle uttrykker følelser på forskjellige måter. Du og partneren din kan være fulle av kjærlighet og spenning på et tidspunkt og bli rivaler andre ganger.

Til å begynne med tenker du kanskje ikke så mye på denne forståelsen og forblir i orden med mønsteret.Men etter hvert som forholdet vokser og følelser av kjærlighet og hat begynner å bli komplisert, kan du begynne å bekymre deg for å bli overveldet av de negative følelsene. Hengivenhet kan gå ut av vinduet og bli erstattet med fiendskap og fiendskap. Du kan også lure på om det var den riktige avgjørelsen å komme inn i forholdet.

Dette innlegget deler med deg detaljene om et kjærlighet-hat-forhold, hvorfor det skjer, og tips for å håndtere det.

I denne artikkelen

Hva er et kjærlighet-hat-forhold?

Et kjærlighet-hat forhold er et forhold der begge partnerne har sterke følelser for hverandre, men ikke er konsekvente i å uttrykke dem. Så de oppfører seg kjærlig ved noen anledninger og oppfører seg som fiender på andre.

Par i et kjærlighet-hat forhold har en tendens til å si harde ord som de ikke mener.Noen ganger tåler de ikke hverandre og vil kanskje avslu*tte forholdet, men ikke avslu*tte det.

Foruten den tilsynelatende inkonsekvensen i følelsene deres, tyder visse andre tegn på at ditt er et kjærlighet-hat-forhold.

Tegn på et kjærlighet-hat-forhold

Hvis du og partneren din ser gjennom ekstreme følelser, se etter disse andre atferdene eller tegnene som antyder forholdets natur.

1. Noen ganger føler du at de er en velsignelse i livet ditt

Ekstreme følelser definerer kjærlighet-hat-forhold.Noen ganger føler du deg som den heldigste personen i hele verden på grunn av visse tiltalende egenskaper i dem. Du kan elske at partneren din er dynamisk, fokusert i livet, alltid hjelpsom og gjør deg til en prioritet. Uansett hvor mye du prøver, finner du visse egenskaper hos partneren din uimotståelige.

2. Noen ganger kan du bare ikke fordra dem

Bilde: ISstock

Noen få egenskaper er en absolutt turn-off, og du kan ikke la være å avsky dem. Det kan være deres ego, korte humør eller latskap. Disse vanene eller egenskapene er kanskje ikke detavtalebryteremen har en tendens til å forårsake friksjon og spenning nå og da. Til tider som disse vil du føle at du gjorde en feil ved å forplikte deg til partneren din.

I slekt:75+ inspirerende sitater om forpliktelse i et forhold

3. Du sminker deg - du bryter opp igjen og igjen

Bilde: ISstock

I enkjærlighet-hat forhold, du elsker oghater hverandrer med lidenskap.Når dere begge krangler, ville det være intenst og kan føre til navngjetninger og trusler om å bryte opp. I slike opphetede øyeblikk kan dere oppleve hverandre som svært frastøtende. Du blir fylt med avsky av deres nærhet, noe som kan føre til fremmedgjøring.

Men selv når du tenker på å slu*tte, kan dere endre hjerte og sminke, overøse hverandre med kjærlighet og glemme at dere var i strupen på hverandre for en stund siden. Men denne kjærligheten er også kortvarig, ettersom syklusen med å bryte opp og gjøre opp fortsetter.

10 tegn på at du er i et hat-kjærlighetsforhold og hvordan du skal takle det (2)Visste du?

Et annet viktig tegn på at du er i et hat-elsk-forhold er når du begynner å romantisere kampene og dissens. Dette kan ofte føre til stressende situasjoner som kan skade forholdet i det lange løp.

4. Du tar forholdet som en utfordring

I utgangspunktet kan du ha blitt tiltrukket av det positive i partneren din (og fortsatt gjør det). Men da det negative tok igjen, ble du rammet av antipati og ville detavslu*tte forholdet. Men det positive er for godt til å gi slipp, eller du har investert for mye tid og krefter på å gå unna uten å prøve en gang til. Så du begynner å opprettholde forholdet som en verdifull eiendom, med motivet om å vinne dem over. Du kan prøve å få dem til å forbli forpliktet til deg permanent eller gi etter for dine behov og ønsker.

5. Du aner ikke hvor forholdet er på vei

Bilde: ISstock

Du ser andre par gå videre i forholdet, støtte og forstå hverandre, men du sitter fast i den onde sirkelen av å elske og hate.

Med alle de blandede følelsene og berg-og-dal-banen, kan du bare ikke finne ut hva fremtiden til forholdet er. Kanskje du ble komfortabel i forholdet eller er redd for å være singel, og fortsette å være sammen med dem.

I slekt:Vil jeg være singel for alltid: 21 tegn på at du kan være

6. Ingen sunn følelsesmessig forbindelse

Mens du elsker visse egenskaper hos partneren din, elsker du dem ikke nok til å akseptere feilene deres. Dette hindrer dere begge i å ha en følelsesmessig forbindelse, noe som skaper splid og direkte påvirker levetiden til forholdet.

Du kan jage perfeksjon og prøve å passe partneren din inn i ditt mentale bilde av den perfekte fyren eller jenta. Når de gjør noe fantastisk, fylles hjertet ditt med kjærlighet til dem. Og i det øyeblikket de går mot din vilje, blir du fylt av motvilje mot dem. Din bitterhet eller kjærlighet til dem blir betinget og avhenger av hvordan de får deg til å føle deg.

7. Dere har begge følelsesmessig bagasje

Mangel på enfølelsesmessig forbindelsekan føre til konstante kamper og konflikter. På et tidspunkt ville du ikke lenger diskutere problemene og kan begynne å feie dem under teppet. Du kan til og med ha et nag til dem.

Si at du er sint på ektefellen din for ikke å ta oppvasken.I stedet for å ta opp det enkelt problemet, bruker du det til å få frem alle de tidligere uløste problemene. Et slikt oppbygd sinne vil føre til hat, harme og uenighet, som er som en tikkende bombe klar til å eksplodere ved den minste forstyrrelse. Og når den gjør det, vil mangelen på en passende følelsesmessig forbindelse gjøre saken verre.

8. Tingene du misliker hos partneren din fortsetter å plage deg

Som nevnt tidligere kan det være noen ting ved partneren din som du ikke tåler. Så selv om du føler deg utrolig tiltrukket av dem, plager de aspektene du misliker ved dem. Dette forårsaker dårlig vilje og gjør det vanskelig for deg å elske dem eller hate dem fullstendig.

Du har kanskje prøvd å snakke med partneren din om tingene som plager deg, men det er ingen endring, og til slu*tt kommer du til en konklusjon om at de aldri vil endre seg. Dette vil gjøre deg frustrert ettersom du ikke kan bestemme deg for om du vil bli for de gode tingene eller forlate for de dårlige tingene.

9. Dere snakker mindre med hverandre og mer om hverandre

Når du ikke er sikker på partneren din, og å snakke med dem ikke fører deg noe sted, prøver du å roe ned stemmene i hodet ved å ta forholdsproblemene til venner og familie.

Du kan føle at de ser ting annerledes, eller de vet kanskje hvordanfikse forholdet ditt. Du vil ha et impulsivt behov for å dele følelsene dine med vennene dine for støtte og validering. Du vet at det kan såre eller irritere partneren din, men du kan ikke hjelpe siden tvilen inni hodet ditt ikke lar deg stå stille.

I slekt:55 Sitater og ordtak 'Kamping i forhold'

10. Du prøver å spille trygt

Et sunt forhold er et der du kan være deg selv, elske uten grenser og akseptere hverandre uten reservasjoner. Men i et hat-kjærlighetsforhold er du noen ganger inne og noen ganger ute.

Slike halvhjertede følelser vil gjøre deg beskyttende overfor deg selv. I frykt for avvisning og skade prøver du å spille trygt. Du begynner å bygge scenarier i hodet ditt for hvordan du kan komme ren ut av forholdet. Du prøver å fokusere mer på egenskapene du hater og skyver partneren din til side.

Hvis du kunne forholde deg til det meste av oppførselen nevnt ovenfor, kan du være i et hat-kjærlighetsforhold. Og du lurer kanskje på hvordan du og partneren din havnet dere i denne situasjonen.?

Hvorfor har par et kjærlighet-hat-forhold?

Bilde: ISstock

Du og partneren din kom ikke inn i denne virvelen av kjærlighet og hat over natten. Denne situasjonen er et resultat av mange små ting, og her er noen av dem.

 1. Ego:Ego og kjærlighet kan ikke være sammen. Hvis du og partneren din har gigantiske egoer som overskygger kjærligheten din, vil du ha problemer med å akseptere feilene dine. Og når partneren din prøver å påpeke det, kan du ta det negativt.
 1. Kompatibilitetsproblemer:Ting kan også gå galt når dine synspunkter ogforventninger til kjærlighet, livet, målene og drømmene stemmer ikke overens. Du kan prøve å gjøre ting på tross, noe som kan tvinge partneren din til å mislike deg enda mer.
 1. Ubøyde personligheter:Hvis begge partnerne har sterke personlige meninger og synspunkter og ikke er klare til å gi slipp på dem eller til og med bøye dem litt for å være sammen, kan kjærligheten bli til hat på kort tid.
 1. Kontrollproblemer:En annen ulempe ved å ha en sterk personlighet er trangen til å kontrollere. Hvis både du og partneren din alltid slåss om hvem som holder tømmene i forholdet, så er det bare krig og ingen kjærlighet.
 1. Juks, sjalusi og usikkerhet:Slike negative egenskaper presser også et forhold inn i en kjærlighet-hat-syklus. Hvis du støter på disse problemene og ignorerer dem i stedet for å ta opp dem, kan de bygge opp hat ogharme i deg.
 1. Prøv å perfeksjonere andre, men ikke deg selv:Når du alltid finner feil og vil at partneren din skal være perfekt, men ignorerer dine egne feil, skaper du uunngåelig en kjærlighet-hat-situasjon og øker bitterheten i forholdet.

Når du identifiserer årsaken til alle de intense, men vaklende følelsene, kan du jobbe med å fikse dem før forholdet går mot et brudd. Deretter gir vi deg noen tips om hvordan du gjør det.

I slekt:90 øyeåpnende sitater om sjalusi i forhold

Måter å takle et kjærlighet-hat-forhold

Bilde: ISstock

 1. Rydd ut tankene dine:Det primære problemet i et kjærlighet-hat-forhold er ubeslu*ttsomhet. Du kan ikke fortsette å stille spørsmål ved din posisjon i forholdet og forvente at ting skal gå bra. For å veilede forholdet ut av denne frustrerende fasen, må både du og partneren din først være tydelige på om du vil fortsette eller gi slipp på forholdet.

Med mindre du er i et voldelig eller giftig forhold, kan et kjærlighet-hat-forhold bare være en fase. Med riktig innsats kan du styre den inn på lykkens vei.

10 tegn på at du er i et hat-kjærlighetsforhold og hvordan du skal takle det (3)Raskt tips

Det er viktig å sette sunne grenser og gi hverandre plass. Og hvis du er opptatt av å holde sammen, arbeid for å bli kvitt hatet fra hat-kjærlighetsforholdet ditt. Du kan også søke profesjonell hjelp for et tredjepersonsperspektiv på problemene.

 1. Identifiser de negative følelsene:Det neste trinnet er å identifisere de negative følelsene som forårsaker friksjon. Dette kan være din mangel på tålmodighet eller partnerens temperament, som gjør dere begge bitre.

Så neste gang du er på nippet til å gi etter for avsky og slå ut mot partneren din, stopp og tenk et øyeblikk. Hvis du ikke er i stand til å kontrollere sinnet ditt, så ikke reager. Ta deg god tid og tenk på scenariet med et rolig hode.

 1. Legg vekt på det positive:Alle har feil, og det er helt greit. Jo før du aksepterer dette, jo bedre er det, for når du først aksepterer personen for den de er, vil du finne deg selv frigjort fra negative tanker og nagende spørsmål.

Når de negative tankene er skyllet ut, vil dere kunne se hverandres positive sider som gjør forholdet stabilt for å oppnå lykke, bli mer trygg på deg selv og forholdet, og begynne å stole på partneren din. Imidlertid kan dette ikke være sant hvis en av partnerne har en narsissistisk oppførsel eller er en trussel mot deg og barna dine.

I slekt:12 trekk ved narsissistiske kvinner og tips for å håndtere dem

 1. Tilbring mer tid med hverandre:Dette kan se ut som et enkelt skritt, men når et par er i et hat-kjærlighetsforhold, kan det være et mirakel å kunne tolerere hverandre og ha en munter samtale uten kamper.

Det vil fortsatt være kamper og vanskelige tider. Tilbring så mye tid som mulig sammen, gå på dater, gjør ting dere begge kan ha glede av. Dette vil bidra til å bygge vennskapet mellom dere to. Også, når du finner ut at du står overfor en blindgate, diskuter som voksne voksne i stedet for å børste det av. Du vil bli overrasket over å se hvor enkelt et problem kan løses.

 1. Vet hva du skal gi slipp:Det er en grunn til at du ikke klarte å gi slipp på partneren din, selv om du hater dem (noen ganger). Finn den grunnen, tenk på det, og hvis du føler at de negative følelsene dine som ego, kontrollerende atferd og fast natur ikke er større enn forholdet, så slipp dem uten å tenke på det.

ofte stilte spørsmål

1. Er et kjærlighet-hat forhold sunt?

Kjærlighet og hat er ikke synonyme og refererer til to helt forskjellige følelser. Men kjærlighet er ikke alltid en lykkelig opplevelse, konflikter, argumenter og til og med kjedsomhet vil oppstå. Hvis du elsker noen dypt, passer det dårlig å ha følelser av fiendtlighet, sinne eller hat. Derfor kan et kjærlighet-hat-forhold ikke virke sunt. Hvis kjærlighet derimot blir gjengjeldt i like store eller større mengder enn hat, og par finner strategier for å takle vanskeligheter uten å sette forholdet i fare, kan en sunn ligning dukke opp.

2. Når blir kjærlighet til hat i et forhold?

Når en partners tilstedeværelse eller fravær ikke lenger gjør en forskjell, føles lettelse når de ikke er i nærheten, feil ser ut til å være forbrytelser, og det er mangel på tillit, kjærlighet blir til hat.

3. Finnes det et ord for et kjærlighet-hat forhold?

I relasjonssammenheng innebærer et ambivalent forhold ofte å oppleve både kjærlighet og hat eller sterke positive og negative følelser overfor samme person.

4. Hva er det motsatte av et kjærlighet-hat forhold?

Et "sunt forhold" eller "balansert forhold" brukes ofte for å beskrive det motsatte av et kjærlighet-hat-forhold. Partnerne har følelsesmessig stabilitet, tillit, respekt og omsorg uten intens ambivalens eller motstridende følelser.

5. Er hat den sterkeste formen for kjærlighet?

Nei, hat regnes ikke som den mest potente formen for kjærlighet. Kjærlighet og hat er separate og distinkte følelser. Selv om de både kan være intense og kraftige, stammer de fra forskjellige følelsesmessige tilstander.

6. Kan terapi eller rådgivning hjelpe med et kjærlighet-hat forhold, og i så fall hva slags terapi er best?

Terapi eller rådgivning kan være til nytte for enkeltpersoner som opplever et kjærlighet-hat forhold. Den riktige typen terapi avhenger av de spesifikke individuelle omstendighetene, underliggende problemer og dynamikken i forholdet.

7. Hva er noen måter å helbrede etter et kjærlighet-hat forhold?

Ta deg tid til selvrefleksjon for å forstå dine erfaringer, følelser og behov. Prioriter egenomsorgsaktiviteter som fremmer velvære og kontakt pålitelige venner, familiemedlemmer eller en støttegruppe for å dele dine følelser og erfaringer. Å snakke om følelsene dine kan gi trøst og perspektiv. Vurder å søke støtte fra en terapeut eller rådgiver som kan tilby veiledning og hjelpe deg med å navigere i helbredelsesprosessen.

8. Hvordan kan jeg unngå å falle inn i et kjærlighet-hat forhold i utgangspunktet?

Å gjenkjenne røde flagg og tidlige advarselstegn på usunn dynamikk i et forhold kan være det første trinnet. Videre må du prioritere åpen kommunikasjon, fremme gjensidig respekt og likhet, og sette sunne grenser for å gi en følelse av trygghet og autonomi.

9. Er det mulig å ha et kjærlighet-hat forhold til et familiemedlem eller en venn, eller er det begrenset til romantiske forhold?

Å ha et kjærlighet-hat forhold til venner eller familie er mulig. Ethvert nært og følelsesmessig meningsfullt forhold med et komplekst samspill av følelser, motstridende følelser og en lang tilknytningshistorie kan utvikle kjærlighet-hat-dynamikk.

Det er kanskje ikke hyggelig å være i et hat-kjærlighetsforhold. Men hvis du lykkes med å navigere i denne fasen, vil du ha skapt et sterkt og sunt bånd med partneren din som kan drive forholdet ditt til nye høyder. Så ikke ofre kjærligheten din i all hast. Vær tålmodig og se hva du kan finne på. Men hvis forholdet er giftig og voldelig, og din ektefelle utnytter din snille natur, bør du avslu*tte det. Å gi opp feil ting av de rette grunnene er alltid en god idé.

Infographic: Ting å merke seg om et kjærlighet-hat-forhold

Et kjærlighet-hat-forhold kan være forvirrende selv for parene som er involvert i det. Noen ganger kan du ikke inneholde den enorme kjærligheten til partneren din, mens andre ganger ønsker du å stenge av og aldri snakke med dem igjen. Hvis du føler noe lignende, kan denne infografikken hjelpe deg med å få et perspektiv og finne måter å håndtere det på.

10 tegn på at du er i et hat-kjærlighetsforhold og hvordan du skal takle det (4)

Lagre

Illustrasjon: Momjunction Design Team

Få høykvalitets PDF-versjon ved å klikke nedenfor.

Last ned infografikk

10 tegn på at du er i et hat-kjærlighetsforhold og hvordan du skal takle det (6)

Viktige tips

 • Kjærlighet-hat-forhold er en berg-og-dal-banetur med sminke og brudd.
 • Kompatibilitetsproblemer eller annen usikkerhet kan være ansvarlig for et slikt forhold.
 • Å holde egoet til side, tenke klart og fokusere på det positive kan bidra til å danne et sterkt bånd.

Utforsk denne opplysende videoen for å lære om ti overbevisende tegn på at du kan være i et hat-kjærlighetsforhold.

Var denne artikkelen til hjelp?

De følgende to fanene endrer innholdet nedenfor.

 • Anmelder
 • Forfatter
10 tegn på at du er i et hat-kjærlighetsforhold og hvordan du skal takle det (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 5813

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.