Disneyland Paris: cel mai cuprinzător ghid pentru vizita perfectă (I) (2024)

Disneyland Paris: cel mai cuprinzător ghid pentru vizita perfectă (I)

Do you want to build a… great adventure together at Disneyland Paris? – i-aş fi spus surorii mele dacă aş fi fost inspirată! Imaginează-ţi oricum că am făcut-o, sună frumos 😄

Nu ştiu cum, nu ştiu necum, în 2014 am reuşit să organizăm un sister trip la Paris!! Cireaşa de pe tort a călătoriei surorilor Sisters a fost vizita la Disney!! Aş putea spune că era un vis din copilărie să ajungem pe tărâmul magic creat de Walt Disney, dar aş minţi! Nici nu ne imaginam în ruptul capului în copilărie că vom ajunge vreodată la Disneyland!

Aşa că imaginează-ţi surorile Sisters, fanatice Disney mai rău decât cei mici, cum s-au grăbit ele într-o dimineaţă de septembrie răcoroasă spre trenul parizian, entuziasmate nevoie mare, cu biletele cumpărate de acasă în dinţi, cu harta pe telefon, încercând să îşi faca planul de bătaie acela eficient, ca să poată vedea cât mai multe. Eh, asta e imaginea fericirii 😊

Cel mai fericit loc de pe pământ! Disneyland Paris

Cum ajungi la Disneyland Paris

Cum ajungi la Disneyland Paris din oraş? E foarte simplu, ia trenul RER A4, este linia roşie, în direcţia Marne-la-Vallee, parcul Disney este chiar la capătul liniei, iar gara este vis-a-vis de intrarea în parc. Trenul poate fi luat din staţia Charles de Gaulle Etoile sau Chatelet Les Halles.

Sau dacă mergi direct de la aeoportul Charles de Gaulle, poţi lua TGV-ul, are linie directă până la Disneyland. Ai o hartă a RER-ului aici. De la Beauvais trebuie să iei un tren până în Paris și apoi un alt tren spre Disneyland.

Dacă preferi însă un transport privat, poți rezerva aici transferul între aeroportul Charles de Gaulles sau Orly și Disneyland, sau aici transferul din Paris la Disneyland plus biletul de acces în unul sau ambele parcuri.

Disneyland Paris – hartă

Bilete la Disneyland Paris

Disneyland Paris este împărţit în două parcuri, Walt Disney Studios şi Disneyland Park. Biletele sunt împărţite în trei categorii de preţ, în funcţie de ziua şi sezonul în care vrei să vizitezi. Prețurile sunt diferențiate între copii (3-11 ani) și adulți (12+ ani), copiii sub 3 ani neavând nevoie de bilet.

De asem*nea ai opțiunea să cumperi bilet pentru un parc sau pentru ambele. Dacă alegi unul singur, trebuie desigur să fie Disneyland Park, acolo sunt atracțiile principale. Poți cumpăra bilete doar pentru o zi sau pentru mai multe.

Costuri pentru bilete de o zi:

 • biletul MINI – valabil în principiu în timpul săptămânii
  • adulți: 56€ un parc, 76€ două parcuri / copii:51€ un parc, 71€ două parcuri
 • biletul MAGIC – valabil în weekend-uri și unele sărbători
  • adulți: 74€ un parc, 94€ două parcuri / copii: 68€ un parc, 88€ două parcuri
 • bilet SUPER MAGIC – valabil de sărbătorile mai importante (de exemplu Paștele) și în plin sezon (toată luna august)
  • adulți: 87€ un parc, 107€ două parcuri / copii: 80€ un parc, 100€ două parcuri

Poți cumpăra și un bilet flexibil, valabil 1 an din ziua cumpărării, cu care poți vizita parcul în orice zi, acesta costă 87€ de adult și 80€ de copil.

Au și o ofertă momentan până la 1 aprilie 2020, de tip Adult at child price, când adulții pot plăti prețul pentru copii.

Costuri pentru biletele de 2-3-4 zile (cu acces în ambele parcuri):

 • 2 zile: adulți 169€, copii 156€
 • 3 zile: adulți 211€, copii 195€
 • 4 zile: adulți 249€, copii 229€

Pentru a evita cozile care se formează la intrarea în parc, destul de generoase, îți recomand să cumperi biletele online, noi așa am procedat și am putut intra imediat cum am ajuns. Poți cumpăra de aici bilete pentru o zi, bilete pentru mai multe zile sau bilet flexibil.

Noi am fost în extra-sezon, în septembrie 2014, şi am ales să mergem în timpul săptămânii, aşa că ne-am luat bilete MINI, au costat 60 euro fiecare în momentul în care le-am cumpărat, şi erau valabile un an de zile. Am cumpărat biletele online, le-am avut printate de acasă şi am intrat aproape imediat.

Cazare pentru Disneyland Paris

Dacă stai mai mult de o zi la Disneyland Paris merită să te cazezi undeva în apropiere. Sunt 6 hoteluri Disney, toate la 10-20 de minute de parc, cu shuttle gratuit spre parc. Au tot felul de beneficii, dar principalul aș spune că este Extra Magic Time, ai acces în parc dimineața devreme de la 8:30, până să se deschidă parcul pentru restul vizitatorilor! De asem*nea, ai mari șanse să întâlnești în hoteluri personaje Disney, mai ales la micul dejun.

Prețurile variază cam între între 160€ și 540€ pe noapte, iar hotelurile sunt următoarele, în ordinea costurilor de la mic la mare:

De asem*nea în zonă mai sunt câteva hoteluri partenere Disney, care au shuttle gratuit până în parc. La acestea nu beneficiezi de Extra Magic Time, dar prețurile sunt mult mai prietenoase, se învârt în jurul a 100€ pe noapte. Cel mai deosebit (și mai scump, pe la 120€) mi se pare Vienna House Dream Castle Marne La Vallee.

Vienna House Magic Circus Marne La vallee are un design tare jucăuș și e cam 100€, B&B Hôtel e pe la 90€ pe noapte, și Campanile Val de France ajunge chiar la 70-80€ pe noapte. Sunt o opțiune destul de bună aceste hoteluri și toate arată foarte bine.

Dacă sunteți un grup mai mare sau călătorești cu copii, verifică pe Booking și opțiunile pentru apartamente în apropiere de Disneyland, este posibil să găsești un preț și mai bun. Probabil va fi nevoie să luați un taxi pentru câțiva km până la parc, dar dacă per total economisiți e perfect.

Spectacol la Disneyland Paris

Ponturi utile pentru vizita ta la Disneyland Paris

Când să mergi la Disneyland Paris? Ca perioadă a anului ar fi ideal să mergi primăvara sau toamna. Vremea bună în Paris este din aprilie până în iunie și din septembrie până la începutul lui noiembrie. Vara s-ar putea să fie mult prea cald, iar iarna prea frig, ori la Disneyland ai mult de umblat pe afară și așteptat la cozi. În plus, încearcă să mergi în timpul săptămânii, este ceva mai liber dar și mai ieftin, și evită pe cât posibil sărbătorile. De Paște, Crăciun, 1 mai parcurile sunt extrem de aglomerate, dar și prețurile sunt mai mari. Ai aici o listă cu zilele mai mult și mai puțin aglomerate.

De câte zile ai nevoie pentru a vizita Disneyland Paris? Depinde foarte mult de perioada în care mergi și cât de aglomerat va fi în parc. Dacă trebuie să petreci o oră la coadă la fiecare atracție, clar nu îți va ajunge o singură zi. Cred că 2 zile este ideal, chiar și 3 dacă mergi cu copiii. Este ok și o singură zi, dar îți recomand să vizitezi un singur parc în cazul acesta. Eu și sora mea am mers o singură zi și ne-am luat bilet pentru ambele parcuri. Am avut noroc și nu am petrecut foarte mult timp la cozi (în septembrie), dar oricum am cam fost pe fugă, nu am avut timp să mergem să întâlnim personaje, și dacă aș mai organiza încă o dată excursia, aș alege doar Disneyland Park.

Să vizitezi doar un parc sau ambele? Disneyland Paris este împărţit în două parcuri, Walt Disney Studios şi Disneyland Park. Am descris mai departe în articol fiecare atracție din cele două parcuri, așa că dacă citești în continuare probabil te vei hotărî ce anume vrei să vizitezi. Disneyland Park este parcul clasic, cu atracțiile celebre, în Walt Disney Studios vei găsi informații despre procesul de creație al filmelor, dar și atracții bazate pe filmele mai noi, făcute în colaborare cu Pixar.

Spectacol la Disneyland Paris

Care este programul parcului? Verifică orarul exact în ziua în care vrei să vizitezi aici. În principiu în lunile de iarnă (noiembrie-martie) parcul este deschis între 10:00 și 20:00 (Walt Disney Studios se închide la 19:30), iar vara între 10:00 și 22:30 (și atunci Walt Disney Studios tot pe la 19:30-20:00 se închide). La închidere se organizează spectacolul de artificii în fața castelului, e extraordinar și nu vrei să îl ratezi! De asem*nea, dacă te cazezi într-un hotel Disney te poți bucura de Extra Magic Time, ai acces în parc dimineața devreme de la 8:30, până să se deschidă parcul pentru restul vizitatorilor.

Unde te cazezi când mergi la Disneyland Paris? Dacă mergi pentru o singură zi e în regulă să te cazezi în Paris. Dacă vrei să stai mai multe zile și să ai experiența completă Disney, sunt câteva hoteluri Disney care țin de parc, cu diverse tematici, în care te poți caza. Avantajul enorm este că ești foarte aproape de parc și poți beneficia de Extra Magic Time, acces în parc de la 8:30 dimineața (de care este cel mai bine să profiți și să mergi la atracțiile cele mai populare până ajung restul vizitatorilor în parc). Ca să nu mai vorbim că întâlnești mereu personaje Disney la recepție! De asem*nea sunt hoteluri în apropiere, la prețuri foarte bune, am detaliat mai multe în capitolul de mai sus.

Când poți vizita Disneyland Paris cu copiii? De la orice vârstă! Copiii sub 2 ani nu plătesc bilet, iar între 3 și 11 ani au bilet redus. În funcție de înălțime pot participa la diverse atracții, verifică aici toate atracțiile, au înălțimea minimă trecută în dreptul lor. În plus, poți beneficia de un serviciu care mi se pare extraordinar, Rider Switch sau Baby Switch, înseamnă că ambii părinți stau la coadă o singură dată la atracțiile unde nu au voie copiii, și se dau pe rând, fac schimb între ei și nu e nevoie să mai stea încă o dată la coadă. De asem*nea poți închiria un cărucior pentru 20€ pe zi. Verifică aici toate serviciile Disneyland pentru copii.

Spectacole și Parade. Acestea se pot schimba de la o săptămână la alta sau de la un sezon la altul. Verifică programul și locația paradelor, a spectacolelor, și locurile unde poți întâlni personajele aici. Parada este în fiecare zi în jur de ora 5, dar depinde de sezon.

E un spectacol cu o mulţime de care alegorice cu multe-multe personaje Disney care trec pe un traseu stabilit, oamenii se adună pe margine, şi totul este pe muzică!! Zânişoare care merg pe segway-uri ascunse sub rochitele pompoase de zici că plutesc, caleşti cu Albă ca Zăpada, Aurora, Cenuşăreasa şi prinţii lor, Ariel şi Eric pe o stâncă, o savană în care domneşte Simba pe Pride Rock, Anna şi Elsa ce cântă de zor împreună cu Olaf, Mary Poppins cu Bert şi trupa dansând ca pe Step in Time, totul culminând cu Mikey şi Minnie, Donald, Goofy, Chip şi Dale într-un car vesel şi colorat. A fost cu adevărat un vis, la fel ca întreaga zi, părea că suntem într-o altă lume! Magic Everywheeeere….

Disney Illuminations. Spectacolul se ține în fiecare seară la închiderea programului și e absolut fantastic, nu trebuie să îl ratezi! E organizat în fața Castelului Frumoasei Adormite, și lumea își face loc în piață chiar și cu două ore înainte. Din experiența mea, asta înseamnă că parcul este foarte gol pe măsură ce se apropie ora spectacolului. Noi în ultima jumătate de oră ne-am dat în vreo trei atracții una după alta, căci nu mai era nimeni la coadă. Apoi am prins un loc acceptabil pentru spectacol, oricum castelul e înalt și se vede din orice punct al parcului.

Îmi amintesc cum ne-am adunat în jurul castelului, ne-am aşezat cu toţii pe iarbă, şi aşteptam să se facă întuneric. Ce a urmat îmi aduce şi acum fiori şi piele de găină! A fost un specatcol incredibil de video mapping! Pe Castel! Care ne-a purtat prin clasicele Disney, prin poveştile personajelor pe care le îndrăgim atât şi…. nu pot să povestesc, a fost ceva dincolo de cuvinte!

Spectacolul Disney Illuminations e pe cale să înceapă la Disneyland Paris

Unde poți întâlni personaje Disney? Le poți descoperi plimbându-se alene prin parc, dar dacă vrei să vezi un personaj anume verifică aici unde îl poți găsi, au anumite zone în care stau pentru a se întâlni cu vizitatorii, de exemplu prințesele au pavilionul lor în Fantasyland sau Aladdin stă în Adventureland lângă restaurantul Agrabah Cafe. Trebuie să te așezi la coadă pentru a face o fotografie cu personajul respectiv. Noi nu știam că au locuri dedicate când am fost, și ne-am întâlnit întâmplător cu Captain Hook! Desigur că mai poți vedea o mulțime de personaje la paradă și am auzit că sunt în recepțiile hotelurilor Disney la micul dejun. Sunt și restaurante în care poți lua masa cu personajele, îți povestesc un pic mai jos.

Întâlnire cu Captain Hook la Disneyland Paris

Descarcă aplicația Disneyland Paris! Poate cel mai util sfat pe care ți-l pot da! Are incredibil de multe caracteristici utile, de exemplu timpii de așteptare pentru fiecare atracție, limitele de înălțime pentru acestea, atracțiile închise pentru mentenanță, poți căuta unde se află personajele, la ce ore și unde sunt parade și alte spectacole, poți căuta restaurante, toalete sau bancomate.

Fastpass

Există o variantă gratuită de Fastpass disponibilă pentru toți vizitatorii parcului la unele atracții. Trebuie doar să identifici mașinile de lângă atracții și să îți iei propriul bilet, pe care scrie un interval de jumătate de oră în care poți intra cu skip-the-line (este o coadă separată), dar și când poți lua următorul fastpass, la următoarea atracție. Ai grijă să citești ora aceasta, căci de multe ori nu trebuie să aștepți să îl folosești pe primul ca să obții încă unul.

Fastpass la Disneyland Paris

Poți cumpăra un bilet Super Fast Pass sau Ultimate Fastpass la Disneyland Paris, dar are diverse condiții. Sunt doar 9 atracții unde îl poți folosi și este împărțit în categorii de atracții/preț. Începe de la 30€/45€ pe zi de persoană (în funcție de sezon), iar cu acestea cele mai ieftine ai acces rapid o singură dată doar la 3 atracții, fie de familie sau Big Thrill, și ajunge la 120€/150€ de persoană, acesta are acces rapid nelimitat la toate 9 atracțiile. Verifică detalii aici. La aceste atracții sunt valabile și fastpass-urile gratuite, dar acelea au anumite intervale de timp când poți intra.

Fastpass-ul cu plată este încărcat pe biletul tău de acces la Disneyland și îl poți cumpăra de la hotelurile Disney, de la intrarea în parc sau de la City Hall din Disneyland Park. Dacă mergi la Disneyland Paris o singură zi sau dacă mergi în sezon, atunci merită să îți cumperi una dintre variantele plătite de Fastpass. Dar dacă mergi în afara sezonului, dacă stai mai mult de o zi și mai ales dacă stai la un hotel Disney și ai acces la Extra Magic Time, atunci nu prea merită.

Unde mâncăm la Disneyland Paris

Sunt peste 40 de restaurante în cele două parcuri și în Disney Village, în toate categoriile de preț, cu meniu a’ la carte sau împinge tava, cu opțiuni de fast food dar și sănătoase. Verifică aici toate restaurantele, au inclusiv meniul pe site, deci îți poți pregăti opțiunile de acasă. De asem*nea, poți găsi meniurile în aplicația Disneyland Paris.

Eu și sora mea am ales pentru prânz restaurantul Hakuna Matata din Adventureland, Lion King e unul dintre filmele noastre preferate și ăsta a fost cam singurul criteriu 😁. Am mâncat înconjurate de decoraţiuni şi simboluri africane şi am cântat melodiile preferate din Lion King (erau difuzate în restaurant, noi doar le fredonam, că doar nu ne apucam să cântăm singure…. oare?! 😄).

E un local gen împinge tava și are meniuri la 14-17€ cu gujoane de pui și cartofi prăjiți, dar și opțiuni sănătoase precum chifteluțe marinate cu orez sau pui la tigaie cu legume (aici meniul).

Noi am fost în septembrie și nu a fost foarte aglomerat, dar am auzit că toate cozile de la atracții se mută la ora prânzului la restaurante. Și nu mi se pare prea eficient să stai la coadă ca să mănânci, mai bine profiți de ora respectivă, căci s-ar putea să fie cozile mai mici la atracții. Ce e extraordinar e că ai voie să aduci în parc băuturi și gustări, așa că poate e mai bine să vii cu niște sandvișuri și fructe de acasă și să economisești timp la ora prânzului.

Pentru mic dejun am găsit recomandări pentru Earl of Sandwich, au prețuri bune și se află în Disney Village, chiar la intrarea în Walt Disney Studios. Tot în Disney Village este și un Starbucks, în caz că preferi mic dejunul de la ei, și chiar și un McDonalds.

Disney Village, Disneyland Paris

Ia masa cu personajele Disney

Poți opta pentru mic dejun glorios cu personajele Disney. La Plaza Gardens sunt în fiecare dimineață Mickey și prietenii săi, este un bufet all you can eat, meniul pentru adulți e 36€ și pentru copii 19€. Sau la Auberge de Cendrillon în Fantasyland poți lua micul dejun cu prințesele (vezi aici un clip despre cum se desfășoară).

De asem*nea poți să iei prânzul sau cina cu personajele la Auberge de Cendrillon, Inventions în Disneyland Hotel sau Cafe Mickey. Șiiiii cireașa de pe tort este că îți poți face și ziua de naștere cu personajele! Ai mai multe detalii aici și ține cont că trebuie să faci rezervări pentru toate aceste experiențe cu destul timp înainte, că se ocupă repede locurile. Spun pe site că poți face rezervare cu până la 6 luni în avans.

Citește mai departe în partea a doua ce poți găsi în fiecare parc.

Related

Disneyland Paris: cel mai cuprinzător ghid pentru vizita perfectă (I) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 6870

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.